Rubrik?

Kommer inte på någon rubrik..

Alla som säger att åttan är det jobbigaste året måste ha fel. Stämmer iaf inte på "min" skola. Jag tycker att sjuan var drygare, det är mycket större skillnad mellan sexan o sjuan än sjuan o åttan. Fast det kanske blir vad man gör det till? :P

Alla dagar som vi har nu är värsta slappa, de ända ämnerna om är dryga är typ No o Matte. Har inte gjort nått sedan jag kom hem ;)

B&J

Ska snart sätta mig o äta B&J :D Har typ varit sugen på den i en måndad.. Vi har någon engelska ghost story som vi ska kunna utan till o jag kan den typ :D

Konfan var typ den roligaste gången på länge, tror att jag aldrig har skrattat så mkt under en konfa ;) Vi hade bara en "ledare" o då blir det ju som det blir när man ska läsa bibeln :)

Rambo 29/3

Rambo igen, det är ändå bra att jag har ridit honom några gånger i rad nu eftersom att det går ju nästan bara bättre o bättre varje gång. Den här gången så gjortde vi förvänd galopp på ena långsidan o sepentiner på andra sidan. Första bågen galopp, andra trav o lite skritt på mitten o sedan galopp igen, försökte rita men det gick inte o ladda upp bilden :o

Han tyckte iaf att det var riktigt roligt o det gick bra! :)



Bloggtorka..

Vad vill just du läsa om i bloggen?


Stallvärdinna

Ska snart fara till stallet, morfar kommer snart o hämtar ;)

Skolan var väl okej, fast det var lite äcklig på No:n då Maria kom in med en färskt lammhjärta med typ lugnorna o njurarna också.. Usch! :o Men tänkte hinna kolla lite på spanska glosorna också som vi har tills på torsdag ;)

Kort o tråkigt inlägg..


Öor

Solberg

Nu är det ju sommartid! En värdefull timme mindre helg..

Var iaf i solberg idag o åkte slalom, vi kom faktist iväg kl 10 imorse, sommartid! Det var skitväder där, typ snöade som det gör här i övik o dom hade inte pisstat backen. Det gick typ inte att åka, eller det var en backe som gick o åka o var ganska kul iaf ;) Det var typ stenar o krus också i backen. Vi åkte typ bara 7-8åk eller nått.. :P

Kul med alla kommentarer! :D Fortsätt gärna med det ;)


Earth Hour


Ätit

Har nyss ätit, är asmätt nu :o Det gick väl bra på Ösk o stå i cafeterian, bätte än att vara hemma hela dagen eller att se på matchen i en kall hall iaf :)


Ösk

Ska till Ösk typ två för att mamma ska stå i cafeterian o snäll som är så ska jag hjälpa till ;) Har inte gjort något idag, steg typ upp halv elva o sedan har jag inte gjort något. Blev ganska sent igår också. Fia kom hit typ halv nio o var här till typ två då hennes pappa kom o hämtade henne på väg hem från hans kompis :)

Nu borde jag nog kanske byta om o äta något ;)


Rambo 25/3

Mycke Rambo nu ;) Men red honom iaf igår på stallvärdinneridningen också. Lugnt bästa gången! han var lagomt pigg o allt, kanske för att han hade gått tävlingsgruppen innan o de hade hoppat, men ändå! fin var han ocks, for inte så mkt med huvudet som han brukar göra i galoppen.

Först red vi lite på volterna, minska volterna o så. Sedan gjortde vi lite skänkelvikninng, det gick lite sämre nu än i tisdags men annars gick det mkt bättre än i tisdags :D Det som gick sämst var faktist skritten o bäst traven :)


Rambo

Öor!

Hade So-prov idag på europas länder + huvudstäder o några floder, berg o hav i världen. Bra att vi fick veta i tisdags att vi skulle ha prov idag.. Man behövde ha över hälften för att bli godkännd o det tror jag att jag hade iaf ;) Vill ju egentligen ha högre än G, men men...

Matilda kommer snart o hämtar o då får jag till Öor, aslänge sedan jag var där på Torsdagar :o Har engelska glosor till imorgon också o ett utvecklings samtal som jag tydligen ska förberda o hålla i morgon också..

Juste, vilka trogna läsare jag har, även fast uppdateringen är usel så besöker ni iaf :) Nu kan ni bara bli bättre på att kommentera :D


Rambo 22/3

Red Rambo igen på "vanliga" ridningen :) Gick bättre än i fredags. Vi gjortde först lite framdelsvändningar på som ett litet fyrkantspår. Sedan gjortde vi skänkelvikning på ena långsidan o förvänd galopp på andra ;) Han lyssnade bra o så. Blev lite pigg sedan eftersom att han fattade han fick galoppera så fort han var klar med skänkelvikningen, så det blev lite för mycket tvärning ibland ;) Men annars gick det bra, bättre att han är pigg än seg iaf!


Skidor!

Åkte skidor idag i över två o en halv timme. Jag o Pappa åkte typ 2,2 mil! Inte dåligt ;) Sen efter det har jag typ bara tagit det lugnt o pratat med Sara :)

Tråkigt inlägg utan bilder.. :P

Hästar före alkohol.

Är på stallet o har nyss ätit tacos :D

Rambo 18/3




Red Rambo på stallvärdinneridningen. Vi var ovanligt många, vi var ändå inte alla men vi har typ bara varit 3-4st nu ett tag ;) Det märktes att vi var fler än vi brukar. Vi tränade lite på halvhalter och att rygga. Halvhalterna gick väl ganska bra, men ryggningen gick inte lika bra :P


Skule

Är haft friluftsdag idag i Skule, Lungt bästa backen runt Övik! :D Bara liiite läskigt att åka liften i början men sen så gick det bra, är inte höjd rädd men liften kan ju faktist gå sönder :o.

Orkade inte blogga i går eftersom att inte orkade starta datorn bara för att blogga, men nu är vi på gång igen ;)

So o Engelska

Nu har jag gjort alla läxor + konfan! :D Man märker vekligen hur mycket tid som går åt till datorn när man inte är på datorn på typ hela dagen.. Men har jag skickat bilderna till pappa o gjort allt jag ska! Vet inte rikigt vad jag ska blogga om så välkommen med förslag, Det är bara att säga till om ni vill ha något önskeinlägg eller något ;)

Lucifer 15/3

Ridningen gick inte bra allt.. Vi hade två hinder rad (kombination) o sedan skulle vi ränkna galoppsprången i mellan. Det kändes inte bra o det gick inte bra..

Tandläkaren

Har nyss varit hos tandläkaren, var typ två år sedan jag var där sist. Hade iaf inga hål o det såg bra ut, bra då :D Har ätit o ska snart packa till mamma o sedan tillbaka till skolan, jag börjar tio i tolv igen ;)

Trassel

Filmen var faktist ganska bra, ganska rolig! Vi var ju lite efter med att se den.. Den hade ju premiär i början på februari så.. Men iaf :D

Har nyss sett på Solsidan o ska nog snart gå tillbaka o se ifall det finns något annat att se :)


Nu: Bio


Läxa, Läxa, Läxa..

Håller på att träna till No provet som vi har på Tisdag. Man får ju inte ens vara ledig på lovet :o Kraft o Rörelse börjar iaf fatta lite nu, så det går framåt ;) Har engelska till på Torsdag också. Måndag och Tisdag går ju liksom bort eftersom att det är stall.

Nu måste jag fortsätta, hej då!

Föresten, är Sjukt sugen på Ben&Jerrys..


Film!

Nu ska jag se på Film!

Nån som har sett den? :)

Hemma från Umeå!

Är hemma från Umeå nu, eller vi var ju i Nordmaling också o kollade på lillebror som spelade hockey. De förlorade första,  oavjort andra o vann sista. Duktigt Pojkar! :) Var i Umeå till på två o sedan for vi till matchen. Fotade lite, men kameran hade typ inge batteri så alla bilder blev typ suddiga :(


Nu svensk som jag är så är det snart Melodifestivalen som jag tänkte se ;)


Hockeycup!

Nu drar jag till Nordmaling för Jesper har någon cup, kanske Umeå? Kommer hem ikväll!:)


Googlebild.. Umeå :)

Durum 11/3

Red Durum idag på stallvärdinneridningen (långt ord), vi var bara 4st. Skön..t! Vi gjorde lite framdelsvändningar. VI red på som serpentinbågar, fast i stället för bågar så blev det hörn i varje "båge" svårt att förklara men jag har ritat väldigt fint i paint.
Vi gjortde ju inte bara det, men vi galopperade lite på volterna och så också :)

Vi gjortde framdels vändning vid varje kon och travade från C till A.

*De svarta sträcken är skritt.

*Röda prickarna koner och framdelsvändning

*De rosa sträcken trav.

 

Sedan slapp jag ju fodra som jag egentligen skulle ha gjort det, Sandra o Alice (ny stallvärdinna på måndag) fodrade medan ja red :D


Avramlingar!



Eftersom att det var en som ville att jag skulle skriva om Avramlingar så tänkte jag att jag kunde göra det nu! Om ni har fler förslag vad jag ska skriva om/för att bloggen ska bli roligare så är det bara att kommentera! :)

Eh, vi kan väl börja med första gången då. Hade typ ridit i 1,5år eller något sånt. Skulle iaf rida en privathäst som mamma kände ägaren till. Vi hade hela ridhust och jag var ju inte så stor (hade nyss fyllt 10). Skritten gick bra men i traven gick det bara fortare och fortare och sedan i en kurva så flög jag av in i väggen. Bröt båda benen i en handled och tryckte på något sätt ihop den andra och fick en bula som typ aldrig kommer att försvinna, så alla som känner mig/ har sett mig så är bulan kvar från det ;) Nu vet jag ju iaf vad jag ska göra om det skulle hända igen, så det var ju nästan bra att det hände för blev ju inte rädd :)

Efter det så fortsatte jag rida, som ni säkert har förstått. Har inte ramlat av o gjort illa mig rikigt efter det. Ramlade av en gång på sörsvedje ridcenter på Keo, har "ramlat" av Fatima flera gånger, men det gills inte hon är så liten! ;) Och har ramlat av Prix en gång för att han bockade :P

Juste, har lyckats ramla av Hunter en gång också så jag hyrde honom på jullover 08-09 i fem dagar. Vi skulle hoppa och jag drev inte rikigt. Han vägrade och klantig som jag är så far man såklart in i hindret. Gjortde inte illa mig något, kanske tappade andan. Det var bara sjukt pinsammt, minns inte hur många som såg det. Men liksom ramla av på ridskolans snällaste häst?

Har ramlat av Bomerang två gånger också då han har blevit rädd o slängt sig åt sidan, båda gångerna barbacka ;)

Det var väl allt, inte så många :)

Inget speciellt

Lovet har typ bara gått åt att inte göra något.. Inte okej, Inte okej! Men har ju faktist gjort lite läxa o jag är ju faktist nästan sjuk fortfarande. Vi får väl se hur det blir med Stallv Ridning ikväll, vet inte om jag orkar rida eftersom att vi fodrar idag också, orkar typ inte komma hem nio ;)

Ska nog snart äta med pappa någonstans :)



Jag och Hunter
Foto: Matilda Sjöblom

Bild sedan i sommras, bästa sättet att börja sommarlover på!

Stallv möte :)

Ska snart ut o gå en sväng o sedan är det ju stallvärdinne möte kl 13 på Öor :) Får väl se hur det går.. Hoppas att jag inte behöver prata så mkt, har typ ingen röst :o Men det löser sig ;)

Kanske slänger upp ett önskeinlägg senare också :)

Lucifer 8/3

Red Lucifer. Red honom ganska mycket förut, men det var faktist ett tag sedan nu ;) Iaf, gillar väl inte honom så mycket så hade väl inga förväntningar. Men det gick väl ändå hystat. Liksom inte dåligt men inte superbra heller :)

Vi gjortde en cavalettibana. Den var ganska lång så jag orkar inte skriva ner hela. Men det var lite skänkelvikning med på två ställen och en galoppvolt med bommar i ;) Var väl typ det och några travbommar. Vär en iaf en bra övning eftersom att man var verkligen tvungen att hålla koll på hästen och så :)

lucenbusen

Gammal repris bild på Lucifer

Skidor, snart stall.

Har nyss åkte 1,2 mil skidor :) Duktig jag är.. Men jag har ännu mer ont i halsen nu, jag får  INTE bli sjuk igen!!

Igår hände inte så mycket. Gick till Sara o hann typ bara vara där i en halv timme. Vi skulle äta hos nåra sedan. Men det var iaf kul att vara med Henne utan att vara i stallet, det var ett tag sedan nu <3

Ska iaf snart till Öor snart!

Hörs kanske ikväll! :D

Äta sen Öor

Ska snart äta nu o sedan till stallet :) 



Travbild sedan i sommras :)

Sportlov!



Hemma igen!

Nu är jag hemma igen från matchen ;) MoDo förlorade på straffar för er som bryr er och inte vet redan :) Kul att jag tappade mobilen innan jag for och märkte det då jag var på matchen. Trodde att jag hade glömt den hemma, men när jag kom hem så låg den utanför dörren. Vet inte hur den hamnar där men.. Råkade kanske tappa den? :o

Förresten så är jag äntligen klar med So hemprovet.. Man var tvungen att skicka den senast idag så den är ju inte sen ;)


MoDo!

På väg mot match!! :)

Granit 1 Mars

Red Granit idag igen för fjärde gången irad nu. Gick väl sådär, gick bättre förra gången ;) Vi hade Dressyr o gjorde lite skänkelvikning och förvänd galopp. Skänkelvikningen gick väl lite sådär, förvända galoppen gick bättre :) Han var iaf pigg som vanligt, lite skillnad mot Bomerang iaf :)

Vi hade Anna Lindstörm isf Ida :)