Stockholm horseshow!

Kom hem på söndags kväll från stockholm! Vi for på Fredag morgon o gick på showerna hela lördagen o sedan for vi hem på söndag. Först på morgonen så var det World Cup Dressyr. Sedan på ca halv 4 var det en familjematiné, i den var det bara shower o riddare o kameler o ponnygalopp m shettisar, sååå sött!. Sedan var det en show o hoppning. Den var roligast! :D Där var det hopptävling, show o en kamel som gjortde galopp ombyte i varje steg, duktig kamel!! Sedan fick man ju nåra autografer också mellan showerna ;) Det var asmycket folk på mässan  :O Men såg typ inte var man gick, men det gick det också :)

Men jag haft de asbra i alla fall! Hoppas ni också haft det. O tog med mig datorn men det fanns inget internet :/


Glödlampans historia

Håller på att leta fakta om glödlampans historia. Visst låter det roligt? Nej.. Hittar typ ingen fakta heller o det ska vara klart om typ 4 No-timmar. Men har i alla fall Rast nu. Jag o Nathalie sitter uppe hos mellanstadiet, i klassrummet går det inte att logga in o det finns inga lediga bord i ljusgården.. Men det är i alla fall postivt att jag kom in på datorn huvudtaget, Har inte kommit in på typ 2 veckor  ;)

Men nu måste jag fortsätta att jobba :)

Grattis Matilda Sjöblom o Rebecka Wiklund!♥

Har typ nyss kommmit hem från stall, eller kom typ hem för en kvart sedan. Ganska lunt idag, först ridlekis eller det är en nybörjagrupp nu men ändå ;) O sedan åt vi tårta för Matilda o Rebecka blir faktist hela 14år idag! Grattis säger vi till dem :D



Grattis Matilda :D ♥

Grattis Rebecka :D♥

Konfan

Har typ nyss kommit hem från konfan. Först var man ju i kyrkan o sedan i församlings rummet. Jag o fia gjorde typ inget där. Eller vi gick upp till något fläcktrum där det sägs att det spöka.. Jag o fia o elin o 2 andra. Jag fattar inte att jag vågade, är typ as rädd för allt som har med spöken att göra:o men fia lyckades att övertala mig;) ledaren sa att vi kommer att drömma om en stol som stod i mitten hela tiden, även om man flyttade den på är den i mitten nästa gång man går dit :o. Man får väl se om jag drömmer något.. Innan det var jag o firade pappa o innan det var jag o gjorde tårta hos matilda som vi ska äta i morgon på stallet! Det blev jättefin:D Asså pappa o gjorde tårta åt som vi ska äta i morgon på stallet:D Måste bara säga att skrev allt på mobilen;)

Grattis pappa!

Grattis pappa som fyller år idag!


Stallv ridning o present.


Barcolona


Red bommerang i fredags. Tävlingsgruppen hade gjort en bana över typ hela ridhuset som vi hoppade m andra gruppen. Ibland var han bäst o ibland så gick det inte alls. Men det gick väl ändå hyffsat. Han sprang i alla fall inte förbi o han vägrade inte hela tiden.. :)

Var på stan m mamma idag o köpte lite te djuren o till pappa. Betättar i morgon vad, kan ju liksom inte avslöja det nu i fall han skulle läsa ;)

Kitty har spytt två gånger idag.. Hoppas att hon blir bättre :/ var dålig förra veckan också o sedan blev hon bra o nu dålig igen:(


Hemma!

Hej hej!
Kom typ nyss hem från stallet o har dushat :) Ledde ju på ridlekis, söta barn!!

So-prov

Ska hjälpa till på ridlekis idag o far snart till stallet. Är astrött, kommer typ att somna då jag ska leda ponnyn.. Men i alla fall så kom esteterna till skolan idag o hade någon uppvisning med sång, dans o teater. Ska i alla fall INTE söka dit :) Hade So-prov också. Gick väl sådär, men jag kommer att bli godkännd i alla fall :P Gjortde ju so MVG uppifterna i går också. Skrev 2 sidor.. Hoppas att det går bra med den :) Nu har jag ingen läxa förrän till på Onsdag o de är 12 LÄTTA spanska glosor :D

Har äntligen laddat upp bilderna från Barcelona, har inte hunnit kolla på dem än, men hoppas att jag fick någon bra i alla fall ;) Lovar att ni kommer att få se minst en bild i alla fall :)

Stress dag.

Sovit typ 3-4h i natt. Försov mig te 25 i 8. Börjar 10 över, de tar 10-15minuter till skolan. Väcker pappa o lillebror. Hinner till skolan som tur är! Hade gympa idag, grejorna är hos mamma, hinner inte hämta på morgon. Sedan då vi åker bussen hem från teatern så kör han en omväg. Har 10 minuter att byra om o hämta sakerna hos mamma. Det tar typ 7 min att gå. Springer hela vägen dit o hem, kom bara 10 minuter försent ;) Sedan slutar idrotten 5min senare dushar o byter om springer upp till pappa o bilen. Så var väl min dag..

Teatern var väl okej ;)

Stallvärdinna ;)

Kom typ precis hem från stallet. Åt, ledde på ridlekis, lucia träning, fodra. Det är typ de vi gör ;)   Fast det var ju bara lucia träningen som inte är vanligt.. Jag o Agnes hade också ett väldigt viktigt samtal, eller hur? Nu får ni något att fundera på!

Är lite stressad nu.. MÅSTE göra SO o engelska i morgon. Är efter i projektet o jag kommer att vara borta nästa vecka. Men jag tror att ja kommer att hinner, eller jag måste hinna! Sedan är det ju prao också.. I morgon är det något teater på folkan o så det blir en slapp dag, sånna gillar vi!




Vill fota!

Åkte skidor idag :D Första gånger för säsongen, åkte 5km ;) För o efter har jag inte gjort något typ. Jag har i alla fall mailat Camilla ;)

Vill ut o fota, har ju bara gamla bilder. Vill ha lite nya, nästa helg kanske? :P

Tårta


Lördag

Ska snart göra tårta :D Orkar inte men om jag vill ha någon tårta så måsta jag.. Vill ut o fota också men det är asmörkt. Snart ska vi beställa thaimat, gilla gilla gilla! Tänkte ju fara te matilda men eftersom att vi ska firar mig ikväll så blir det nog inget :/

Har hunnit vara på arenan också. Det var någon utagning till något :P O på vägen hem så såg vi IDOL 2010 lasbilarna som fraktar scenen o det ;)

Bomerang!

Red Bomerang idag.. Inga kommentarer om hur det gick. Han var så himla tjurig, jag tror att det var för att det var för att han tappar päls nu. Men hoppningen gick väl bra i alla fall ;) Hoppas det år över, det är inte kul att rida när han vara ställer sig o tjurar.

Hade någon ESSA idag på skolan, det var roligare än vad jag trodde. Först var på på Gnistan o träffade nåra entreprenörer. På eftermiddagen så var vi på skolan o gjortde skrotskulpurer. Min o Matildas blev finast :D

Sluta tidigt :D

Slutade tio i två idag, en timme tidigare än vanligt :D Det har kommit asmycket snö här, man håller på at frysa ihjäl då man går till skolan o det tar 6 min :O Nu längtar man ju till sommaren, man kan ju inte åka skidor eller slalom o då är det ingen mening att ha snö o kallt... Men snart så!

Några kalla vinterbilder..

Tusse


Fatima

Kroksta



Sommar!

Agnes o Piccaboo

Durum


Sara o Fia

14 år!

Då var man fjorton då ;) Har fått en massa fina presenter! Tack alla♥ Firar hos pappa på Lördag tror jag ;)



Prao!

Nu har jag sökt praoplats! Jag har för dålig fantasi för att komma på någon själv, men de som finns på praktikpool.se som man kan ansöka gillar jag inte. Jag vill inte praoa på något dagis eller någon mataffär o det är typ det ända som finns att välja på, det finns typ några resturanger också men annars finns det typ inget. Jag hittade en som jag ville praoa på, EN! Hoppas att jag får den bara.. Annars måste jag ju vara på skolan o det vill jag verkligen inte! Jag vill också vara en sån som har aslätt att hitta plats, en vissa hittar ju plats typ direkt då de har fått lappen!  Vi ska i alla fall ha prao vecka 49. Såklart så är jag ute i sista dagen så kan ju inte komma på någon egen idag, men man glömmer bort allt som har med skolan att göra då man har lov!

Men nu ska jag typ se på sveriges skönaste familjer ;) Missade ju det i tisdags eftersom att jag lekte med sara :D

Hemma igen ;)

Hemma igen från Halloween, eller jag kom hem typ kl 11 men :) Jag överlevde! Jag, Matilda o Amanda fick gå spökslingan tillsammans. Man behöver en Amanda som stöd, tro mig! Men först får man ju höra en spökhistora om stallet. Sedan får man gå en spökslinga o typ gå där de har sagt att det spökar. Första delen av slingan var asmörk, man såg seriöst igenting! Matilda fuskade genom att lysa med sin ficklampa på mobilen första delen.. Haha, måste bara berätta att det var en mus som typ sprang på Amanda ;) Men i alla fall där de första satt o skulle skrämma en så ramlade Matilda o jag o Amanda på henne! Sedan gick vi en en bit utan att se något.. Sedan kom vi till Pannrummet där det "spökar".. Matilda tänkte först tvärvägra att gå där men såklart så gick vi i alla fall, För en gång skull var det inte jag som blev för rädd! :D Man var tvungen att gå överf en bro där det var några som jagade en o sedan kom vi till pannrummet o där gick allt asfort,  men till o med jag skrattade! Sedan sprang vi i en korridor o där satt de några bakom bord som man inte såg så man sprang på borden, hehe... Stackars de som satt bakom!

aja, det blev ett ganska lång o ointressant inlägg men i alla fall! Vi fick typ gå spökslingan sist, då hinner man ju bli jättenervös! Men i överlevde o till o med skrattade! Detta år var bättre än o fjol ;)

Skola i morgon.. Det var ju nyss jag gick hem från skolan med en väska som vägde 100kg av läxa! Jag har inte gjort något särskilt heller än att vara hos Sara. Men det känns i alla fall som om jag borde träna lite till proven som vi har nästa vecka :/ Orkar typ inte men man måste ju.. Bilderna från Barcelona kommer KANSKE ikväll ;)

Hos matilda :D

Nu är jag hos Matilda. Om en halv timme så drar vi till stallet för att skrämmas ihjäl av Agnes, Amanda, Henny o Sara mm..


Jogga!

Nu ska jag vara duktig o städa mitt rum hos pappa också :D Städade det hos mamma i panik förra veckan.. Men om jag vill få högre veckopeng så är det bara till att städa rummet.

Sedan ska jag vara ännu duktigare o jogga på skyttis, undra hur död jag kommer att vara efter de då, de var ju ett tag sedan sist! Men känner att ja behöver det eftersom att det är halloween i kväll, vill ju liksom ha sprungit en sista gång innan jag dör i kväll.. Efter joggningen ska jag hjälpa pappa i cafeterian.

Efter det (ca halv fyra) ska ja o matilda leka :D


Matilda ;)

Ridning o häst med stort huvud!

Ridning gick bra. Vi red barbacka o red Durum. Vi gjortde lite skänkelvikning (trappan) o lite bommar :)

Vi fodrade idag o ja.. När vi skulle lägga hö i ett hönät som en häst har så tog det för det första aslångt tid för man måste knyta ner den o sedan knyta fast den igen(jag når inte upp) o medan vi skulle hänga upp den så frågde ja varför han har den egentligen. Matilda sa att hon hade hört att han hade den för att om han åt från backen så blev det för mycket vikt på frambenen för att han har ett för stort huvud, HAHAHHAHAHAHAHAHA, så var det såklart inte ;)


durum <33

Durum


(inte den med stort huvud...)

Drar snart till Farmor

Nu har jag nyss stigit upp o snart ska jag till farmor :) Fisken har blevit konstig, tror att den saknar mig :O Men nu måste jag byta om.

Gooodis! :D

Nu har jag köpt godis till i morgon o till på lördag o den ligger i säkert förvar så att inte jag ska äta upp allt innan i morgon.

På lördag är det ju halloween på stallet. Detta år ska jag o Matilda inte skratta eller gå fel eller säga att de är en gullig hund! O jag tycker också att ni ska säga lycka till till att vara Matilda´s stöd (hon har nyss sett Paranormal Activity, förstår ni) o alla som känner mig vet att jag inte kan se skräckfilmer för jag skrämmer upp mig själv ;)




Sara´s pappa :D

Har varit hos Sara o har inte orkat att blogga ;) Gjortde inget speciellt, men vi hann i alla fall löshoppa Fatima igår innan de blev mörkt :D Hon var jätteduktig! Det slutade på typ 70-80cm, men det är asbra med tanke på att hon är en shettis! När man smackade så skrittade hon till en bit bort för att ta sats o sedan började galoppera diekt, duktig ponny! :D

Efter de så var jag på stan o skulle köpa en jacka. Hittade en som jag kollade lite på förrut. ASVARM!


Sundsvall!

Var i Sundsvall igår o sedan direkt till stallet o kom i tid :D Gjortde egenligen inget i Sundsvall men Frank skulle hämta någon dator. Såklart så gick jag ju in på Hööks också :P


Rebecka o Allegro


En bild som egentligen skulle ha kommit i fredag ;)