Bomerang!

Igår var sista gången på juluthyrningen. Jag, Henny, Rebecka W,  Sandra, Sofia, Agnes o Matilda Vi red på storaplan! Taggade hästar, började barbacka men kände att han hade mkt enegri o ville galoppera o då tog jag sadeln så att han skulle få släppa iväg lite ;) Kul vare iaf. Sara o Amanda H fotade så det kommmer nog bilder sedan.

Första dagen i måndag så red vi barabacka i ridhuset o lilla fegisen blev rädd o slängde sig åt sidan, jag barbacka o långa tyglar, magplask på marken! Haha, gjortde inte illa mig någon, är ju nästan van nu ;)

I Tisags red vi ut med de andra, då red vi i ca 1,5h. Pigg häst då också. Han har ju knappt ridits ut på efter sommaren, så man förstår ju honom ändå. Som tur är så har man en snäll häst framför sig! :D Han är ju inte lika snäll när Arwen o Ramera ville gå in i honom.. Men det var iaf en mysig tur eftersom att det inte var så jättekallt, ca -10.

I Ondags som var näst sisa dagen så red vi galoppbommar i ridhuset, det var bara jag, Agens, Matilda, Sofia o två till. Skönt!! Det gick inte så bra med galoppbommarna. Han var jätteduktig o gå över dem o trava över men det blev ingen galopp över dem, men ändå, han sprang inte förbi iaf. O han fattade rätt galopp hela tiden :D

Fatta hur kul de här dagarna har varit! Ångrar nästan att jag inte hyrde förra året.

Juste! har glömt att berätta att vi sov över i cafeterian. Vi var 9st 10st med Pernilla. Fatta vad vi åt! Det var iaf bra att Evelina tog med sig fryst mango, blåbär o Hallon som man kunde äta också i stället för alla kakor o kladdkakor. Även fast jag har ridit så mycket, så tror jag ändå att detta har varit den onyttigaste veckan på länge!
Tack för dagarna tjejer!!


Slår in julkappar!

Spelar bingo o slår in julklappar, det luktar glögg ihela huset o på bordet står det julmust o skumtomtar. Granen är uppe o tomtarna framme. Nu börjar det kännas att det är jul!



Just nu..  :)


1 dag kvar!

Alla julklappar är köpta :D Nu är det bara att slå in dem också! Imorgon är det julafton, på morgonen ska jag vara hos pappa o kvällen hos mamma. Sedan är det ju någon gudkänst som man måste gå på också med konfan, jag tror inte att jag kommer att gå, vill inte gå o jag kommer inte att ha tid så ;).

Det är jättekallt ute! :O Det är typ -25 ;O hoppas att det är varmare nästa vecka. Annars kommer man typ dö om man ska rida ute..



2 dagar kvar?!



2 dagar kvar till julafton?! När man var mindre så kändes det som en evighet mellan först advent o julafton, men  nu känns det som om det bara har varit en vecka sedan det var första advent. Har inte fått några riktigt
julkännslor heller.. Men nu har vi satt upp granen o alla tomtar så nu känns det nästan som om det snart är jul :D

Idag har jag väl typ inte gjort något, kolla på julklapp till lillebror o bara slappat hela dagen. Det har varit typ -22 hela dagen!! Man fryser ju ihjäl så fort man går ut ur dörren..

Höres!
Josefine


Tisdag!

Har inte hunnit blogg, varken idag eller igår. Men nu är det Jullov o då är man ledig o då har man tid! :D Skolan har varit slapp båda i dag o i går. Igår såg vi på film hela dagen o idag har vi fikat, sett på julavslutning o fårr betyg. Vi slutade halv 11! Efter skolan var for jag till stan o var med Matilda, Agnes o Henny. De skulle köpa julklappar, men eftersom att jag är för en gångs skull ute i god tid så har jag bara en kvar! :D

Efter det for jag hem o sedan åkte jag med Sara till stallet. Det var ju avslutning idag o då brukar man göra något som man inte gör i vanliga fall. Vi har typ hoppat varje gång även fast man brukar hoppa i vanliga fall också. Idag hade vi hoppning fast vi hoppade barbacka! ;) Ingen ramlada av iaf,  ingen var inte ens på väg ;) Jag hade Bomerang, vi fick välja så jag tog honom. Tänka egentligen inte hoppa så mycket eftersom att han kan vara lite som han är o helst barbacka! Han brukar vägra eller springa för bi om man inte håller om riktigt eller har för långa tyglar o barbacka blir det ännu ostadigare! Men det gick faktist bättre än vad jag trodde. Vi slutade på 60cm! :) O det blev inte så mycket vägringar. Vi hoppade först på böjt spår, sedan hoppade vi en låg studs o sedan hoppade vi först ett rättuppsående o en oxer efter varann.

Vi hörs!
Josefine


srry folket men nu ska jag göra en............................

mattu/mattis och gästblogga illegalt. Jag har gjort det på amandas blogg också, jag är så ond.
Jag är hos fanny nu, bye my lovers, hoppas ni läst det här (L)

BLOGRAPE

Ny MSN!

ALLA lägger till [email protected]

Lördag!

Har nyss kommit hem från Eva som hade typ någon julavslutning. Man får verkligen julkänslor så fort man kommer in! 2760 tomtar i ett hus är inte dåligt! ;) Hon hade bjudit alla ridinstruktörer o alla stallvärdinnor till henne :)


Gymkana med Bomerang

Som vanligt så var det stallvärdinneridning idag :) Vi hade gymkana med andra gruppen, vi var faktist inte så många som vi brukar vara, det var nårga som inte vill vara med.. Vi hade Allegro o Bomerang. Jag, Sara, Frida o Mickan red Bomerang, det gick asbra! Det var lite roligt att andra laget som hade Allegro hade taktigen som var helt tvärt om än våran. Vi försökte att inte stressa upp Boomer o ta det lugnt. Andra laget gjotde helt tvärt om.. Det blev i alla fall oavgjort när vi var klar. Efteråt hade vi inte lite mjöl i håret o i ansiktet heller ;) Söt som Bomerang är bytte han galopp mellan varje kon, galopp ombyte i varannat  :)

Skolan idag var slapp, först prokejkt då vi städe skåpet o sånt, sedan idrott, lunch, slöjd, o spanska. På spanskan skulle vi göra något muntligt. Sedan slutade vi, så jag slutade 40 minuter tidigare, det är inte fel! :D O på syslöjden hade läraren med sig en hel bruk pepparkakor o vi fick äta så mycket vi ville!

Min dator är sönder, det blev något fel med laddningen så kan inte ladda den, tills dess har jag mammas o andras datorer som inte har några bilder, men ni får väl leva med repris bilder o kanske om jag orkar ladda in bilderna som jag har på ett annat minne på denna dator så får ni kanske nya! :)


Sööt ponnyn!


Matteprov.

Hade matteprov idag. Jag vet i alla fall att jag är godkännd! :D Man har ju en A-del o en B-del på varje prov o blev godkännd på A-delen. Blev också äntligen klar med projektet, nu är det bara att man ska ha något "samtal" med Läraren om hur man tänke o så, hoppas att det går bra i alla fall ;) På So:n i dag såg vi filmen sjätte sinnet. Herregud, vad överaskad man blev i bland.. Det blir inte bättre av att de som sitter blevit skriker heller! Men den var väl bra :)

Igår var jag hos Agnes, hon fyllde ju fjorton igår! Jag, Matilda, Emelie, Evelina, Henny o Amanda B var där o åt tårta! Gott Gott :D

Agnes 14år!

Grattis Agens som fyller fjorton idag!! :D♥



Ninor



Red Ninor idag, för fförsta gången. Det såg nog inte så fint ut.. Men det var ju första gångnen så. På slutet kändes det bättre. Vill egentligen rida honom nästa gång också, men då är det sisa gången o vi fick välja. Sista gången ska vi göra barabacka hoppning, får se hur det går ;)




Stallet ikväll.

Ska snart äta o sedan bär det av till stallet! Tänkte kanske fara lite tidigare så jag o Sara hinner städa skåpet innan, ni ska bara se vilken röra det är där! O om man ska hyra i vinter så måste man ju ha lite plats o lägga sakerna i ;) Sedan är det ju ridning som vanlit också :)

Jag hoppas att provet idag gick bra!! Tränade ju stenhårt igår, så jag måste bli godkänd!

Engelskaprov!

Jag har tränat vill engelska provet som jag har i morgon. Det känns ju verkligen som om de kommer gå bra.. Man kan ju alltid hoppas på de bästa:) o kolla på bilden vad söt Hunter var som tomtehäst:D (dålig bild o åt fel håll,men laddade upp den direkt i från mobilen)

Luciashow söndag!

Luciashowen idag gick bra den med. Tomtedansen gick väl sämre än igår ;/ Men annars sången o så gick bättre. Känns nästan lite tråkigt att de redan är slut.. Hoppas att ni inte missade showen, Bättre luciashow finns inte ;) Det som gick fel i tomtedansen var att Hunter stannde mitt i allt, men det löste vi snabbt! :)

Imorgon har jag engelska prov, alla andra gjorde det förra fredag men jag var ju sjuk o då måste jag göra det imorgon i stället. Har nästan inte tränat något, hoppas att jag får göra det på ondag i stället.. Hoppas Siv är på bra humör. Har ju inte hunnit att träna något i helgen, för att det har varit luciashow.

Imorgon är det skola. Har ju inte varit i skolan på typ en o en halv vecka, det har varit prao o så har jag varit sjuk. Så det känns lite konstigt att det är skola i morgon ;)




Luciashow!

Vi börjar med gårdagen som var sista gången på proaen! Jag o Emelie fick privat lektion av camilla :D Asså, hur bra får en ridlärare vara? Hon ser ju minsta lilla fel som man gör! Jag har inte lärt mig så här mycket på hur länge som helst! Red Bomerang i alla fall, han har aldrig varit så bra någon gång då jag har ridit! Söööt ponny.. :D O genprepet gick väl bra!

Idag på luciashowen ick det asbra! Det har aldrig gått så bra någon gång med luciatåget o tomtarna! Så alla som missade idag kommer väl i morgon? eller hur? :)

Show :D

Nu ska jag fara till Öor o showen! Ni kommer väl?


21:36

Nu ska jag sova så jag orkar att rida o sjunga vackert i morgon!







Torsdag.

Tråkiga inlägg, jag vet. Men orkar aldrig logga in på min dator men i helgen! Om jag har tid.. Idag på Öor hade vi typ inget att göra efter halv 2. Det är skönt att det bara har varit en dag som har varit riktigt kall o de var igår.. de var typ -18 :O Alla andra dagar har det typ bara varit mellan -5 o -10!  Kasper blev halt i måndags så Helen gick m honom till kliniken på Solänget. Jag vet inte hur det gick för vi var bara där en stund, men hoppas att det inte var något allvarligt :/

Imorgon är det ju genrep, kommer att vara död på lördag morgon, men jag har ju en anledning! ;)

Öor!

Praoen gick väl bra idag också. På eftermiddagen behövde vi typ inte göra något, vi slutade typ vid 2 efter vi hade släppt in alla hästar o så. :) Sedan kom mamma o hämtade mig vid 5, det känndes faktist konstigt att fara hem så tidigt.. Även fast jag bara har farit hem lite senare i två dagar :)

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra på Öor, förmiddagarna ser ju alltid nästan lika ut, men annars vet jag inte, orkar nog inte stanna till efter 5 i alla fall :)


Prao o Durum ;)

Har prao på Öor hela veckan. Två dagar har gått, tre kvar. Det går faktist bra. På Förmiddagarna är det mest o göra o sedan på eftermiddagen är det bara att ta in hästarna o gör något som behövs göra. På morgonen ska man ju sätta på täcken, mocka, släppa ut hästar o fodra. Idag klippte (rakade) vi Hunter, han var snäll o nu slipper han vinterpälsen! För det fick vi hjälpa till på Handikapp lektionerna, de var faktist mycket duktiga även fast de kanske inte har så mycket muskler kan de nästan sitta rakt o ha balans, men det är en på varje sida som går o håller i, men ändå!

Red i dag också. Red Durum o vi gjortde typ samma sak som förra gången, fast vi gjortde den lite svårare, men det kändes faktist bra en vissa stunder! :)

Denna vecka kommer att bli asdryg! Jag har prao hela veckan, sedan är jag ju stallvärdinna på måndag, ridning tisdag, onsdag inget, torsdag inget, fredag genrep inför lucia showen som jag hoppas att ni far o kikar på o i helgen är det showen. Herregud! Jag kommer att vara HELT slut på måndag..

Är typ inte förkyld nu heller! Asskönt att inte har ont i halsen, nu är det bara att jag ska sluta hosta, men det försvinner väl snart också! :) ¨

Hundd
Typ 3 år gammal bild på Hunter!



Påminnelse, (klicka för större)


Matilda o Amanda!

Nu har det åkt :( Amanda blev sjuk o fick lite ont i sitt huvud så hon var tvungen att fara direkt efter frukost. Hoppas att hon blir bättre! Matilda stannade till typ halv 3 :D Vi såg på My super sweet 16 UK! Alla har ju hur mycket pengar som helst.. Jag vill också ha det :(

Är typ inte bättre i förkyldningen heller, har fortfarade ont i halsen o i morgon har vi prao, ska praoa på ÖOR. Jag kommer ju att frysa tårna av mig eftersom att det är kallt i stallet o sedan är ju stallvärdinna efter det. Kommer nog inte att hinna blogga något :/

Tråkiga inlägg utan bilder, har fortfarade inga nya bilder o det är ju inte så roligt att bara se samma bilder hela tiden, eller hur?


Lördag :)

Genrepet igår gick väl bra, även fast jag har asont i halsen o jättehes. Men det är ju tur att det är många i lucia tåget! Tomtedansen gick väl inte så bra.. Vi red inte så mycket fel, men nåra av hästarna tyckte att det blev lite roligt ;) Hunter är ju snäll som vanligt så det gick ju bra för mig :)

Idag har jag typ inte gjort något, kollat efter julklappar o köp en! Bara typ 100 kvar nu..? Men jag har börjat i alla fall. Matilda o Amanda kanske kommer snart, om Matilda orkar gå med täcket till mig  ;)


Sjuk o genrep..

Sjuk idag igen, men är mycket bättre i halsen o har ingen feber nästan tror jag? :) Var i alla fall hemma i från skolan idag igen. Vi hade ju ändå bara projekt o något adventsmys o eftersom att jag hade feber i går så stannade jag hemma.

Det är ju stallvärdinne ridning idag som jag inte ska vara med på, men måste ändå fara eftersom att jag fodrar idag o sedan är det genrep inför luciashowen också! Jag vet inte hur jag kommer att orkar, men jag måste ju ha ridit tomtedansen i alla fall en gång innan showen! :O

Igår firade vi mamma, hon fyllde ju år då vi var i stockholm! Grattis mamma i efterskott!!! :D



Ni kommer väl? :D

Sjuk idag igen..

Är sjuk idag med, tror kanske att jag har lite feber som jag hade igår o har asont i halsen. Det är bara att hoppas att jag är bättre i morgon eftersom att det är genrep inför lucia showen som jag hoppas att ni ska på! Har ju inte ens ridit tomtedansen än, bara sprungit den. Aja, hoppas att jag är frisk i morgon, eller i alla fall bättre! :)

Min statistik har ökat ganska mycket! Roligt! :D Är inne på mammas dator så har inga bilder :/ Men här får ni en sommarbild som gör att man längrar till sommaren!!!




1 December!

Då kan man öppna första luckan o räkna ner till jul! ÄLSKAR julen! Ända jobbiga är att komma på vad man ska ge till alla, men det är kul att ge o såklart att få! :D Nu måste jag hitta en choklad kallender.. Hade ju ingen i fjol eftersom att jag hade godisförbud, men i år! Efter jul så är det ju uthyrdning av ridskole hästrna också, o såklart så ska jag hyra! :D

(går inte att ladda upp bilder :S )

Dressyr med Granit.

Red Granit igår(!). Han var väl typ som jag trodde. Man man ju inte säga att det gick dåligt, men det gick inte bra heller ;) Men han är ju ganska liten, det var ett tag sedan jag red en sån liten ponny (137cm, men ser mindre ut o känns mindre!). Vi gjorde skänkelvikning på halva diagonalen o red rakt fram andra halvan :)

Jag är sjuk, igen! Var på skolan halva dagen o rädningstjänsten o poliser var där o pratade om varför man inte ska tända eld på skolor o varför man inte ska köra moppe utan hjälm ;)



Granit :)